Close icon

Za sve tvoje zdravstvene potrebe B PHARM ima rješenje.

Javi nam se pozivom na telefon ili pošalji mail sa upitom šta ti je potrebno, šta te interesuje i jedan od naših stručnjaka će ti se javiti u roku od par sati. Tu smo da te savjetujemo i predložimo najbolje proizvode.

+387 33 259 516

Harmanski sokak br. 31
77000, Bihać

Blog header image

A nakon praznika...DETOX!

Praznici su iza nas, a mnogi od nas nisu odoljeli ukusnim specijalitetima i slasticama. Prekomijeran unos hrane i pića tokom praznika za posljedicu nerijetko ima i višak unesenih kalorija, samim tim i višak po kojeg kilograma, umor, manjak energije probleme sa metabolizmom ili općenito usporenost tijela i duha.

Prva pomisao je da se trebamo aktivirati i pokrenuti. Najbolji pokretač je svakako dobra volja i detoksikacija organizma. Detox, osim što čisti organizam od toksina i viška nakupljene vode, povećava nivo energije, poboljšava koncentraciju, apsorpciju hranjivih materija, te štiti organizam od mnogih oboljenja.

Predlažemo nekoliko metaoda detoksikacije, a koje će vam sigurno biti od pomoći...

HIDRATACIJA ORGANIZMA

Kada je riječ o detoksikaciji, prvo čega se sjetimo povećan unos vode,a koja pomaže u eliminaciji toksina i poboljšanju metabolizma. Hidrataciju organizma možete pojačati i unosom blagih prirodnih biljnih čajeva iz palete B pharm čajeva, te iste oplemeniti sokom limuna. Vaše tijelo i koža će vam biti zahvalni.

URAVNOTEŽENA ISHRANA & POVEĆAN UNOS VLAKANA

Neka vaši obroci budu uravnoteženi, ne morate uvoditi strašne restriktivne mjere, ali unosite proteine, zdrave masti, pa čak i ozloglašene ugljikohidrate, ali pazite na količine. Na taj način ćete održati nivo energije i spriječiti pad šećera u krvi. Uvrstite vlakna u ishranu, ali i B pharm probiotike, koji će vam pomoći u održavanju zdravlja digestivnog sistema.

FIZIČKA AKTIVNOST

Od velike pomoći prilikom procesa detoksikacije organizma bit će fizička aktivnost, a to ne mora nužno biti odlazak u teretanu. Posvetite se sebi, uvedite lagane vježbe ili šetnje u vašu dnevnu rutinu. Tom prilikom predlažemo i povećan unos magnezija, a B pharmov magnezij je idealan saveznik za vaše mišiće, a očuvat će i vaše srce.

KVALITETAN SAN

Ključan je za oporavak i regeneraciju tijela, a ukoliko imate problema da zaspite, tu je B pharm Per San, koji pomaže kod nesanice, te olakšava stanje stresa, uznemirenosti i straha.

VITAMIN D

Manjak sunčanih dana tokom zime također umara i usporava. Stoga preporučujemo povećan unos Vitamina D. B pharm vitamin D3, esencijalan je u ovo doba godine, kao dodatak prehrani koji podržava zdravlje kostiju, poboljšava imunološki sistem i pruža vitalnost za svakodnevne aktivnosti.

Nazad na blog sekciju